Projectomschrijving

Yes! Gehaald! MAAR we hebben het betaalplafond verwijderd zodat extra giften voor dit weeshuis kunnen worden overgemaakt. Lees hieronder de aangepaste versie van het eerdere bericht van Katie Vlaardingerbroek.

Deze zomer ga ik voor het vijfde jaar naar Korçe, Albanië om vrijwilligerswerk te doen met (o.a.) lichamelijk en geestelijke gehandicapten van het lokale weeshuis, een huis aan het rand van de stad waar mensen met beperkingen door hun familie achtergelaten worden. De omstandigheden in dit door de overheid gerunde weeshuis zijn schokkend, maar de mensen die er verblijven , en die ik nu mijn vrienden kan noemen, weten mij elke keer weer te raken. De afgelopen jaren is het zomerprogramma, met uitjes naar het park, speciale uitjes voor frisdrank en taart en crea-ochtenden en beauty-pamperactiviteiten in het weeshuis zelf, georganiseerd en gesponsord door een kerkelijk team uit Bristol, Engeland. Maar vanwege persoonlijke gezondheidsproblemen blijven ze dit jaar thuis. Dit betekent dat, voor de eerste keer in meer dan tien jaar, er mogelijk niet de financiële middelen zijn om de gehandicapten een zomerprogramma aan te bieden.

Met jullie help is binnen slechts 2,5 uur de 300 euro opgehaald die nodig is om het hoogtepunt van dit programma – een pool-party – mogelijk te maken. En vanwege alle enthousiasme gooien we de betaalplafond er dus af. Alle kleine beetjes en alle grote beetjes die nog binnenkomen als een kers op de pool-party taart zullen direct besteed worden aan het mogelijk maken van andere uitjes en evenementen voor deze prachtige groep mensen.

Met het kunnen betalen van de kosten (ongeveer 100 euro) voor een week-lang kamp voor blinden voor twee van de dames binnen de groep, Xhina en Melinda, bovenaan het prioriteitenlijstje.

Alvast heel erg bedankt!

Geef aan zwemfeestje Albanië

Bedrag €*