Projectomschrijving

In de wijk Spoorwijk in Den Haag is een kleine kerk ontstaan. De leden van de kerk bestaan volledig uit bewoners van de wijk en bijna alle leden leven van een uitkering. Toch komen de veertig mensen van deze kerk met plezier samen om lessen te leren uit de Bijbel. Een gemeenschap vormen ze al, want als iemand geld of voedsel tekort komt voordat de uitkering wordt uitbetaald, springen anderen bij.

De kerk, met de naam In de praktijk, probeert het onderwijs van Jezus heel eenvoudig in praktijk te brengen in de wijk waar de mensen leven. De kerk is niet aangesloten bij een landelijk kerkverband en is financieel volledig afhankelijk van giften, want de bezoekers van de kerk kunnen nauwelijks hun huur betalen, laat staan dat ze de (kleine) begroting van de kerk zelf kunnen financieren. Om toch te leren dat geven bij het Koninkrijk van God hoort heeft de groep een kindje gesponsord.

De mensen in de wijk zijn vaak laaggeletterd, dat maakt het soms best lastig om een goede bijbelvertaling te vinden die past bij de situatie van de wijkbewoners. Voorganger Martin Mande heeft geleerd om de verhalen uit de Bijbel op eenvoudige wijze over te brengen. Wat mist is een bijbeluitgave die iedereen kan gebruiken zodat er makkelijk verwezen kan worden naar een paginanummer en de mensen thuis meer kunnen lezen over de achtergrond van een bepaald bijbelboek.

Vandaag brengen het Nederlands Bijbelgenootschap, uitgeverij Jongbloed en de Evangelische Omroep een nieuwe editie uit van de Bijbel in Gewone Taal: Bijbel Dichtbij. In deze editie van de Bijbel in Gewone Taal staan duizenden toelichtingen en toepassingen die lezers helpen om dagelijks de Bijbel te lezen. Er zijn heldere inleidingen per bijbelboek, op elke pagina staan praktische toepassingen en deze editie beschikt over honderden teksten met uitleg over de achtergrond van de Bijbel. Kortom: de Bijbel Dichtbij is hét perfecte product voor de mensen in Spoorwijk.

Maar geld om zo’n mooie Bijbel te kopen is er niet. Daarom lijkt het ons geweldig om 40 edities van de Bijbel Dichtbij te crowdfunden zodat we deze Bijbels kunnen schenken aan In De Praktijk. De Evangelische Omroep en het Nederlands Bijbelgenootschap hebben alvast 20 Bijbels voor dit project gedoneerd. Dat betekent dat we nog maar 20 Bijbels hoeven te crowdfunden!!

Doe jij mee? Het zou te gek zijn als je een Bijbel zou willen sponsoren, deze kost €45,00, vind je dat teveel – dan mag je ook een lager bedrag overmaken. De totale kosten bedragen €900,- en we denken dat we dat bedrag binnen een paar dagen kunnen crowdfunden.

Oh…en als je meer Bijbels wilt sponsoren dan mag dat natuurlijk ook!