De Missie

Met grote regelmaat kom ik mensen tegen die het niet zo makkelijk hebben en daardoor lijden. Na wat doorvragen ontdek ik soms dat het leven een stuk eenvoudiger en leuker zou worden als ze eenmalig een zetje in de rug krijgen. Dat kan op allerlei manieren: het geven van geld, het leggen van contacten of het bijstaan tijdens een rechtszitting.

Dat bracht me op het idee om iedere maand iemand voor het voetlicht te brengen met zijn of haar specifieke verzoek zodat meer mensen kunnen meedragen aan de oplossing of het verlichten van de situatie.

Samen kunnen we bergen verzetten, daar ben ik van overtuigd. Alles wat nodig is in deze wereld is er al, maar ligt vaak op de verkeerde plaatsen. Doe je mee?

jan

Geloof

In Handelingen geeft Lucas een uitspraak van Jezus weer die we niet in de evangeliën terug vinden: ‘Geven maakt gelukkiger dan ontvangen.’ In zijn onderwijs maakte Jezus keer op keer duidelijk dat het goed is om te geven. De armen hadden bij hem een streepje voor. De rijken moesten goed opletten; zij stonden bloot aan het gevaar opgeslokt te worden door hun rijkdom en zo het koninkrijk van God te verliezen.

Sinds mijn eerste bezoek aan een derdewereldland, waar ik de armoede rook, voelde en zag, weet ik dat ik tot de rijken behoor. Daarmee heb ik de mogelijkheid gekregen om te delen. Wat een feest is dat!

Door maandelijks bij te dragen aan het geluk van iemand anders zul je merken dat je zelf ook een stukje geluk zult ontvangen. Niet als een natuurwet, maar veel meer omdat liefde meer wordt als je liefde weggeeft.

Geloof

Hoop

Liefde

Verbinden

Heb je ideeën om deze dienst nóg beter te maken of uit te breiden? Laat me dit dan weten!